2020. Augusztus 15. Szombat, Mária napja
Üdvözöljük honlapunkon!
Belügyi rendészeti pályaorientációs képzés versenyeredmények

VIII. ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLAI RENDÉSZETI CSAPATVERSENY

Szeged, 2012. április 12-14.

 

A 2012. április 12-14-ig tartó VIII. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen iskolánk csapata első helyezést ért el.

A verseny az Országos Rendőr-főkapitányság, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola és a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző- és Általános Iskola Szeged- Móravárosi Tagintézménye közös rendezésében valósult meg.


Csapattagok: Borsi Zsolt 12. C, Bukovszki Dániel 12. C, Őrlős Gábor 12. C, Seres István 11. D, Szűcs Tibor 12. C

Felkészítő tanárok: Fekete András rendőr előadó, Deák Ferenc testnevelő


A csapatról és a versenyről készült képek megtalálhatóak a KÉPGALÉRIÁBAN!


Az idei tanévben a belügyi rendészeti pályaorientációs képzést folytató középiskolák részére a versenyt az Országos Rendőr- Főkapitányság, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola és a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző –és Általános Iskola Szeged-Móravárosi Tagintézménye közösen rendezte és azon 44 belügyi képzést folytató középiskola mérte össze tudását. A csapatok összeállítása a versenyszabályzat szerint 5 fő diák és egy csapatvezető tanár lehetett, azonban elkísérhette a csapatot további felkészítő tanár is.
A verseny célja: a belügyi rendészeti ismeretek tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása, motiválása a rendészeti pályára. A megmérettetések alkalmával alakuljon ki az egymás segítése, a csapatszellem és az összetartozás erősítése. A feladatokat a versenyzők szakszerű és időszerű keretek között hajtsák végre, amelyeknek alapja az elméleti felkészültség, a jó és karbantartott fizikum valamint a fegyelmezett magatartás.

A három napos verseny első napján az ünnepélyes megnyitót követően elméleti feladatokat oldottak meg a versenyzők. A feladatlapok belügyi rendészeti ismereti, idegen nyelvi, informatikai feladatsorokból, közlekedési ismeretekből és drogtesztből álltak. Az elméleti feladatok megoldását követően a versenyző diákoknak bemutatták a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolát, betekintést nyerhettek az ott folyó képzésbe.
A második napon került sor a fizikai erőnléti felmérő gyakorlatok, az akadálypálya, a katasztrófavédelmi feladatok és a lövészet végrehajtására. Iskolánk csapata a 44 résztvevő csapatot megelőzve első helyen végzett az akadálypálya gyakorlaton valamint a lövészeten. A fizikai erőnléti feladatok megegyeztek a rendészeti szakközépiskolák valamint a Közszolgálati Egyetem Rendészeti Kara /volt Rendőrtiszti Főiskola/ felvételi követelményeiben előirt feladatokkal. Diákjaink a lelkiismeretes, szakszerű testnevelési felkészítésnek köszönhetően ezeket a feladatokat is eredményesen teljesítették, eredményükről igazolást kaptak, melynek alapján mentesülnek a felvételi eljárás fizikai erőnléti feladatainak végrehajtása alól. A fárasztó gyakorlatokat követően a versenyző diákok részére a rendező iskolák diákjai kulturális valamint estébe nyúló szórakoztató programmal kedveskedtek..........

A teljes cikk innen érhető el!

2012. április 20.A Gyulán megrendezett VII. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen iskolánk csapatát a versenyen nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként az Országos Rendőr Főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat Vezetője, Bartos László rendőr dandártábornok úr tárgyjutalom és oklevél különdíj elismerésben részesítette, melyet személyesen adott át a versenyzőknek, és  csapatvezető tanáruknak.

 

Csapatunk a résztvevő 42 csapat közül az elméleti feladatokban alkalmazott drogteszt kitöltésében országosan a legjobb eredményt érte el, elismerésként tárgyjutalom/kupa/ és oklevél különdíjat vehetett át a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola Igazgatójától.

A versenyen nyújtott kiemelkedő teljesítményük elismeréseként versenyző diákjaink névre szóló ”Fogadónyilatkozat” különdíjat vehettek át Fejes Zoltán rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos Úrtól, Karcag város Rendőrkapitányától.

A fogadónyilatkozat alapján - a rendészeti szakirányú tanulmányaik sikeres befejezését követően -, kapitány úr részükre a Karcagi Rendőrkapitányságon beosztást biztosít.

A csapat tagjai : Kiró László, Kovács Csaba, Bárdos István, Pásztor Zsigmond és Serbán János Tamás 12/C. osztályos tanulók. Felkészítő tanáraik: Fekete András csapatvezető tanár rendészet, és Z. Tóth Tamás testnevelés.

Versenyszámok:

  • nyelvismeret
  • informatika
  • közlekedési ismeretek
  • belügyi ismeretek
  • lövészet – légpuskával
  • katasztrófa védelmi gyakorlat
  • akadálypálya (60 m-es)
  • fizikai ötpróba

Az első napon az elméleti feladatokat, a második napon a fizikai feladatokat teljesítették.

A fizikai erőnléti gyakorlatok felmérését a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola tanárai végezték,mivel a verseny tétje volt, hogy aki sikeresen teljesíti a gyakorlatokat menetesítést kap a Rendőrtiszti Főiskola ,valamint a Rendészeti Szakközépiskolák fizikai felvételi gyakorlatai  alól. A követelményi szintet iskolánk diákjai  sikeresen  teljesítették.

Szép volt fiúk! Gratulálunk!

2011. április 11.

Aktuális
Iskolai menza étlap:
2010.04.07.-2010.04.09.
GINOP Adatvédelmi tájékoztatóKAFFEE tájékoztatók

KRÉTA Kapcsolattartási modul tájékoztató
Szentannai Sámuel Alapítvány - adószáma:
19221719-1-16


Kedvezményes étkezési lehetőség a Szentannaiban!

10. hét: 2020. 03. 02 - 03. 08-ig

11. hét: 2020. 03. 09 - 03. 13-ig

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tisztelt Szülők! 

Ha meg szeretnék tekinteni az eredményeiket, kérem kattintsanak az alábbi hivatkozásokra:

NETFIT eredmények

Szülői felület felhasználói útmutató

Tisztelettel: 
Gyökeres Sándor
igazgató
ELBIR Július különszám


DExam akkreditált nyevvizsgahelyDExam információk

Digitális témahét a Szentannaiban!


Szentannai KönyvtárÉrettségizők figyelem!


Felsőoktatási információkhoz katt a logora!Nyílt nap a Szentannaiban! Videó megtekinthető a Képgalériák --> Videótár menüben (jobb oldalon)! 


2012. április 20-a ótalátogatónk volt!

progeCAD - az AutoCAD ® alternatívája