2020. Július 7. Kedd, Appolónia napja
Üdvözöljük honlapunkon!
Diákönkormányzat

Szentannais diákok Balatonszemesen

A Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium négy diákja egy kosaras pályázat nyerteseként részt vett egy balatonszemesi táborban. A pályázatot az OTP Fáy András Alapítvány írta ki. A tanulók július 15-20-ig élvezhették a tábor kínálta lehetőségeket. Délelőttönként tréningeken voltak, délutánonként szabad programokon vettek részt Szép emlékeket hoztak haza, sok élménnyel és baráttal gazdagodtak.

Ezúton szeretnék megköszönni az iskolának, Kun Mariann tanárnőnek és azoknak, akik segítették, támogatták, biztatták őket. A csapat tagjai: Balázs Bettina, Kerekes Hajnalka, Öreg Nanetta, Regényi Zsuzsanna.

„Földtől az asztalig” – harmadik helyezettek a szentannaisok

A VM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium a 2013/2014-es tanévben első alkalommal hirdette meg a „Földtől az asztalig” agrár- és élelmiszer-tudományi projektversenyt. A verseny célja az volt, hogy a diákokat projekttevékenységre ösztönözze, felhívja a figyelmüket az aktív, saját tapasztalatokon alapuló tanulás fontosságára. A vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítést tanuló szakiskolai és szakközépiskolai képzésben résztvevő tanulók számára hirdették meg a versenyt, amelyen a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumot egy háromfős, Bodnár Vivien, Kun Szimonetta és Örökös Tóth Csilla (környezetvédelmi technikus tanulók) által alkotott csapat képviselte.
A verseny kétfordulós volt, az első fordulóban a csoport tagjai egy projektfeladatot oldottak meg. Témájuk a víz szerepének és jelentőségének vizsgálata volt, melynek során vízminőségi vizsgálatokat végeztek. A beküldött munkájuk alapján bekerültek a legjobb tíz csapat közé, így a döntő helyszínén, Piliscsabán már új feladatot kaptak: arról kellett előadást tartaniuk, hogy hogyan képzelik el a szakmájuk jövőjét öt év múlva. Erős mezőnyben iskolánk csapata a harmadik helyezést szerezte meg. Gratulálunk az elért eredményükhöz!
Czinege Enikő okleveles környezetmérnökKedves Diákok! 

Az április 21-i Diáknap eredménytáblázatát innen érhetitek el! 

2012. április 27.FELHÍVÁS!!!

Diáktársaink szavazzatok!

A „Szentannai póló” pályázatára a következő pályamunkák érkeztek, amiket a honlapon megtekinthettek és kérünk Titeket, hogy szavazzatok, számotokra melyik a legjobban tetsző amiből szívesen vennétek a jövőben. A szavazás 2012. január 30- február 10-ig tart, majd eredményt hirdetünk. Szavazatotokat az osztályfőnökötöknél adjátok le. Előre is köszönjük.

Dök

EREDMÉNYHIRDETÉS

A "Szentannai póló" pályázatra beérkezett szavazatokat a pólóterv mellett találjátok.
A beérkezett szavazatok alapján a győztesek a következők:

- Juhász Noémi 10. D osztályos tanuló, 6. pályázat; 137db szavazat
- Váradi Sándor 2/14. A osztályos tanuló, 1. pályázat; 184db szavazat

Gratulálunk!

DÖK


1.

184 szavazat

2.

46 szavazat

3.

16 szavazat

4.

11 szavazat

5.

57 szavazat
6.

137 szavazat
7.

33 szavazat

Diákélet a Szentannaiban!

Iskolánkban a diákok érdeklődésüknek megfelelő szórakozási formákból, kikapcsolódási lehetőségekből választhatnak. A hagyományos kulturális rendezvényektől kezdve, az osztálybulikon keresztül a sporteseményekig.

 

A tanévnyitó után nem sokkal októberben a Szentannai Napok keretében a szakmai tudásukat bővíthetik és emlékeznek iskolánk névadójára. Majd, amit mindenki nagyon szokott várni az az ismerkedési est, amit a 10. évfolyamos diákok szerveznek az első évfolyamosok számára.

Majd decemberben hozzánk is eljön a Mikulás és minden osztályba bekopogtat a krampuszaival együtt és hoz egy kis meglepetést, cukrot, csokit. És mielőtt mindenki elmenne szünetre a Kollégium szervez karácsonyi estet, ahol a végzős diákok lepik meg az alsóbb évfolyamos diákokat egy kis műsorral.

A félév vége felé, januárban már a tizenkettedikesek szalagavatója következik, amire szintén az egész iskola készül.

Tavasszal, amikor már itt a jó idő, a Diáknap következik is, ahol az osztályok összemérik az erejüket ügyességben, tudásban és összetartásban.

Április vége pedig már a búcsúztatások énekhangjától telik meg, majd pedig a ballagási ceremónia zárja le, ami az egész város számára látványosság, hiszen hintóval, huszárokkal, személyautókkal és mezőgazdasági gépekkel vonulnak fel a végzős tanulók.

Az osztályoknak lehetőségük van délutáni program szervezésre is, ahol jobban meg tudják ismerni egymást.

Diákönkormányzatunk felépítése

Diákönkormányzatunk jelenleg 38 taggal működik. A Diákelnök Örökös-Tóth Csilla, az elnökhelyettes Hérmán Szilvia. Természetesen választunk sportfelelőst, informatikai, kulturális és pénzügyi felelősöket is, akiknek segít egy diáktitkár.

Rendszeresen gyűlünk össze a feladatokat megbeszélni, megszervezni, hiszen majdnem minden hónapban van valami programunk (diszkó, karaoke party vagy éppen koncertek).

Próbálunk változatos, mindenki igényét kielégítő műsorokat lebonyolítani.

Természetesen a tanári karból van segítő tanárunk. Szopkó Márta, aki 2010 óta támogat bennünket.


Aktuális
Iskolai menza étlap:
2010.04.07.-2010.04.09.
GINOP Adatvédelmi tájékoztatóKAFFEE tájékoztatók

KRÉTA Kapcsolattartási modul tájékoztató
Szentannai Sámuel Alapítvány - adószáma:
19221719-1-16


Kedvezményes étkezési lehetőség a Szentannaiban!

10. hét: 2020. 03. 02 - 03. 08-ig

11. hét: 2020. 03. 09 - 03. 13-ig

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tisztelt Szülők! 

Ha meg szeretnék tekinteni az eredményeiket, kérem kattintsanak az alábbi hivatkozásokra:

NETFIT eredmények

Szülői felület felhasználói útmutató

Tisztelettel: 
Gyökeres Sándor
igazgató


DExam akkreditált nyevvizsgahelyDExam információk

Digitális témahét a Szentannaiban!


Szentannai KönyvtárÉrettségizők figyelem!


Felsőoktatási információkhoz katt a logora!Nyílt nap a Szentannaiban! Videó megtekinthető a Képgalériák --> Videótár menüben (jobb oldalon)! 


2012. április 20-a ótalátogatónk volt!

progeCAD - az AutoCAD ® alternatívája