2019. Augusztus 18. Vasárnap, Ilona napja
Üdvözöljük honlapunkon!
ECDL vizsgaközpont információk


ECDL START felkészítő tanfolyamot és a tanfolyam végén modulvizsgát szervezünk. A tanfolyamot megfelelő létszám esetén indítjuk!
Részletfizetési lehetőség!!!

Részletes információ: ECDL START hirdetés

2016. május 09.

Kedves Látogatók!

Iskolánk ECDL vizsgaközpont. Ezen az oldalon lehet tájékozódni az egyes modulokból szervezett vizsgákról és tanfolyamokról. Hamarosan ECDL vizsgát szervezünk iskolánkban.
Az időpontokat ezen az oldalon fogjuk közzétenni, valamit elérhető lesz egy letölthető jelentkezési lap is.


A modulvizsgákról Juhász József tanár urat kell keresni, személyesen, telefonon vagy iskolánk e-mail címén!2011. február 16.

ECDL - Európai Számítógép-használói Jogosítvány

Vizsgaidőpontok:
A www.ecdl.hu oldalon a Vizsgaidőpontok menüpont alatt!

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás a számítástechnikában is megköveteli a felzárkózást. Ezt szolgálja a világ 146 országában elfogadott ECDL bizonyítvány is. Az oktatás és vizsgáztatás irányítója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. Az oktatás és vizsgáztatás pedig a vizsgaközpontokban történik.

A  Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is vizsgaközpont lett 2004. Október óta. Négy kollégánk szerzett vizsgáztatói bizonyítványt. A felkészítés és a vizsgáztatás egységes követelmények szerint történik. A bizonyítványhoz 7 modulból kell sikeres vizsgát tenni.

Ezek:
I. IKT alapismeretek
II. Operációs rendszerek
III. Szövegszerkesztés
IV. Táblázatkezelés
V. Adatbázis-kezelés
VI. Prezentáció
VII. Internet és kommunikáció


ECDL Select

Áprilisban indult az új, még rugalmasabb ECDL Select próbaüzeme: tavasz óta már 4 kötelező és 3 szabadon választott vizsgával is megszerezhető az ECDL Select bizonyítvány. A szabadon választható modulok között szerepel a két új kedvenc, a Képszerkesztés és a Webkezdő is.

A magyar kezdeményezésre az ECDL Alapítvánnyal együttműködésben kidolgozott ECDL Select lényege, hogy a csatlakozó vizsgaközpontoknál a hagyományos modulok mellett ugyanazért a regisztrációs díjért a Képszerkesztés és Webkezdő modulokból is lehet vizsgázni, ugyanakkor elhagyhatóvá válik néhány eddig kötelező modul. A vizsgaközpontok csatlakozása a Select rendszerhez folyamatos és nem kötelező, tehát elképzelhető, hogy több központban egyelőre marad a hagyományos hétmodulos rendszer. A Selectet is kínáló vizsgaközpontok mindenkor friss listája megtalálható itt.

Amit a Selectről tudni kell

ECDL bizonyítvány továbbra is 7 sikeres vizsga teljesítéséért jár. A változás annyi, hogy ezentúl a jelenlegi 7 kötelező modul helyett 4 modul teljesítendő kötelezően:

 • Operációs rendszerek,
 • Szövegszerkesztés,
 • Táblázatkezelés és az
 • Internet és kommunikáció,

három pedig választható az alábbiak közül:

 • IKT Alapismeretek,
 • Adatbázis-kezelés,
 • Prezentáció.
 • Képszerkesztés,
 • Webkezdő.

Mindez azt jelenti, hogy

 • az eddig külön bizonyítványként megszerezhető Képszerkesztés és Webkezdő modulok bekerültek a "standard" modulok közé, ugyanakkor elhagyható akár kettő is az eddig kötelező modulok közül;
 • a jelenlegi 7 modul mellett kitartókat nem éri hátrány, hiszen a szabadon választható modulok közül "visszaválaszthatók" az eredeti modulok is;
 • a 7 vizsga után fennmaradó két modulból is lehet vizsgázni, ez esetben a sikeres vizsga után az adott modulból önálló bizonyítvány jár, ahogyan az eddig is a Képszerkesztés, a Webkezdő (és a Select verziót nem érintő, tehát továbbra is önálló fakultatív modulként szereplő CAD) esetében működött.
 • Az ECDL Start változatlanul a három kötelező modulból (operációs rendszerek, szövegszerkesztés, ill. információ és kommunikáció) áll, azonban az egy szabadon választható vizsgamodul lehet akár a Képszerkesztés, akár a Webkezdő.
 • Az ECDL Select nem érinti a jelenleg vizsgamentességgel bizonyítványt kapókat, tehát pl. az érettségizők és OKJ-sek az érvényben lévő rendeletek értelmében továbbra is a hagyományos bizonyítványt kapják.
 • Akinek még nincs ECDL-je, de már van Képszerkesztés és/vagy Webkezdő bizonyítványa, annak számára az ECDL Select bizonyítványhoz ezekből a modulokból mentesség adható.

 

Vizsgázni csak vizsgakártya birtokában lehet. A vizsgakártya díja magában foglalja a regisztráció díját is. A vizsgakártya az első vizsga napjától számított három évig, diákoknak négy évig érvényes. Vizsgakártyát váltani a vizsgaközpontokban lehet.

A vizsgakártya díja: felnőtteknek 7.500 Ft, diákoknak 5.500 Ft

A vizsgadíj modulonként: felnőtteknek 2.000 Ft, diákoknak 1.800 Ft

A vizsga nem tanfolyamköteles, egyéni felkészüléssel is lehet vizsgázni. ECDL START bizonyítvány

Azoknak ajánlott, akiknek munkájához nincs szükség bonyolult táblázatok, adatsorok készítésére, de a számítógép gyakorlott kezelésére, a szövegszerkesztésre és az Internet használatára igen. Ehhez a bizonyítványhoz az operációs rendszerek, a szövegszerkesztés és az Internet modul szükséges. A három modulon kívül szabadon választható még egy modul, és a négy modulból tett sikeres vizsga után kapják meg a hallgatók az ECDL START bizonyítványt.
Az ECDL START bizonyítvány természetesen továbbfejleszthető, ha később a további három modulból is sikeres vizsgát tesznek. Vizsgázni csak vizsgakártya birtokában lehet. A vizsgakártya díja magában foglalja a regisztráció díját is. A vizsgakártya az első vizsga napjától számított három évig érvényes.  A vizsgakártya díja: felnőtteknek 6.000 Ft, diákoknak 4.500 Ft A vizsgadíj modulonként: felnőtteknek 2.000 Ft, diákoknak 1.800 Ft

Iskolánk folyamatosan szervez ECDL tanfolyamokat és vizsgákat. A vizsga nem tanfolyamköteles, egyéni felkészüléssel is lehet vizsgázni. A vizsgák időpontjáról a www.ecdl.hu oldalon a Vizsgaidőpontok menüpont alatt tájékozódhat.


Aktuális
Iskolai menza étlap:
2010.04.07.-2010.04.09.
GINOP Adatvédelmi tájékoztatóSzentannai Sámuel Alapítvány - adószáma:
19221719-1-16


Kedvezményes étkezési lehetőség a Szentannaiban!

26. hét: 2019. 06. 24 - 06. 28-ig

28. hét: 2019. 07. 08 - 07. 14-ig

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tisztelt Szülők! 

Ha meg szeretnék tekinteni az eredményeiket, kérem kattintsanak az alábbi hivatkozásokra:

NETFIT eredmények

Szülői felület felhasználói útmutató

Tisztelettel: 
Gyökeres Sándor
igazgató


DExam akkreditált nyevvizsgahelyDExam információk

Digitális témahét a Szentannaiban!Szentannai KönyvtárÉrettségizők figyelem!


Felsőoktatási információkhoz katt a logora!Nyílt nap a Szentannaiban! Videó megtekinthető a Képgalériák --> Videótár menüben (jobb oldalon)! 


2012. április 20-a ótalátogatónk volt!


progeCAD - az AutoCAD ® alternatívája