2020. április 6. Hétfő, Vilmos, Bíborka napja
Üdvözöljük honlapunkon!
Külkapcsolatok

Ifjúsági tábor „Nagy tavak, egész kicsiben”
Táborozások Németországban

A testvérvárosi kapcsolatnak köszönhetően az iskola tanulói részt vehetnek egy EU-s projekt keretében németországi táborokban.
A három részes projekt célja: a Lausitzi tóvidék megismerése és a térség változásainak nyomon követése makettek formájában. A térségben jelentős barnakőszén bányászat folyt és ennek a nyomait szeretnék eltüntetni úgy, hogy a keletkezett kráterekből mesterséges tavakat hoznak létre. A projekt első évében (2009) a 30 évvel ezelőtti állapotot makettoztuk le, a második évben (2010) a jelenlegi állapotot, a harmadik évben (előreláthatólag 2011-ben) pedig azt, hogy a térség 30 év múlva hogy fog kinézni.
A tábor színhelye a Schwarzheide melletti hörlizi ifjúsági tábor volt.  Erdélyi magyar, lengyel és német fiatalokkal dolgoztunk együtt a maketten.  Minden országból 10 fiatal és 3 kísérőtanár vehet részt a projektben, a részvételi díj és az utazás jelentős hányadát az Európai Unió fizeti. A tábor jól felszerelt, van biliárdasztal, darts, több sportolási lehetőség. Szépen berendezett, fűthető faházakban voltunk elszállásolva, teljes ellátást kaptunk.

XENOS - Projekt

Karcag és Schwarzheide testvérkapcsolatának köszönhető, hogy iskolánk 2009-ben bekapcsolódott egy nagyszabású, az Európai Unió által is támogatott programba, a hároméves Xenos-projektbe. A rendezvény, a „Fiatalok Olimpiája a Nyitottságért, a Toleranciáért, a Demokráciáért, és az Egyenlő Esélyekért”, Elő-olimpiaként zajlott le Lausitz tartományban, melyet a lauchhammeri WEQUA GmbH, a finsterwaldei EEpL GmbH, valamint a Német Köztársaság Munka- és Szociális Minisztériuma szponzorált. Minden évben egy érdekes témát kell feldolgozni a projekt keretén belül. Az első év témája „Az én hazám és kultúrám” címet kapta, míg az ideiben a tanult szakmát mutathatták be a résztvevők. 

 

Aktuális
Iskolai menza étlap:
2010.04.07.-2010.04.09.
GINOP Adatvédelmi tájékoztatóKAFFEE tájékoztatók

KRÉTA Kapcsolattartási modul tájékoztató
Szentannai Sámuel Alapítvány - adószáma:
19221719-1-16


Kedvezményes étkezési lehetőség a Szentannaiban!

10. hét: 2020. 03. 02 - 03. 08-ig

11. hét: 2020. 03. 09 - 03. 13-ig

Az étlapváltoztatás jogát fenntartjuk!

Tisztelt Szülők! 

Ha meg szeretnék tekinteni az eredményeiket, kérem kattintsanak az alábbi hivatkozásokra:

NETFIT eredmények

Szülői felület felhasználói útmutató

Tisztelettel: 
Gyökeres Sándor
igazgató


DExam akkreditált nyevvizsgahelyDExam információk

Digitális témahét a Szentannaiban!


Szentannai KönyvtárÉrettségizők figyelem!


Felsőoktatási információkhoz katt a logora!Nyílt nap a Szentannaiban! Videó megtekinthető a Képgalériák --> Videótár menüben (jobb oldalon)! 


2012. április 20-a ótalátogatónk volt!

progeCAD - az AutoCAD ® alternatívája